Τοποθεσία

Σιθωνία

Η Σιθωνία είναι η δεύτερη χερσόνησος της Χαλκιδικής. Το τραχύ και εντυπωσιακό τοπίο του μεσαίου ποδιού ενθουσιάζει τους φυσιολάτρες και τους τουρίστες που ζητούν καταφύγιο από τις παγίδες του πολιτισμού.
Οι ακτές παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία – μια διαδοχή από ψαράδικα χωριουδάκια, γραφικά λιμανάκια, έρημες παραλίες κάθε μεγέθους, περιτριγυρισμένα από δέντρα και θάμνους. Η Σιθωνία είναι μια μουσική συμφωνία μπλέ και πρασίνου: δεν υπάρχουν επίθετα για όλες τις αποχρώσεις και τους τόνους της βλάστησης, της θάλασσας και του ουρανού που θα μπορέσετε να δείτε εκεί.

Όσο για τη νυχτερινή ζωή και τις υπόλοιπες διασκεδάσεις που περιμένει κανείς από τα θέρετρα των διακοπών, η Σιθωνία καταφέρνει να συνδυάσει την παραδοσιακή ομορφιά και φιλοξενία με τις σύγχρονες απολαύσεις.

Ν.Μαρμαρας

Ο Νέος Μαρμαράς είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό της Σιθωνίας και απεχει λιγοτερο απο μια ωρα απο το διεθνες αεροδρομιο της Θεσσαλονικης.
Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θάλασσα με το βουνό,τη διασκεδαση, με τον ρομαντικό περίπατο και την ελληνική με τη διεθνή κουζίνα.
Ο περίπατος στο πευκόφυτο μονοπάτι που ξετυλίγεται παράλληλα με τη θάλασσα χαρίζει στον επισκέπτη μοναδική θέα στον αμφιθεατρικό Νέο Μαρμαρά και στο ακατοίκητο νησάκι Κέλυφος, που βρίσκεται απέναντί του και έχει σχήμα χελώνας.

Ο επισκέπτης που επιθυμεί να συνεχίσει την διασκέδασή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που συνηθίζεται ειδικά το καλοκαίρι στην Χαλκιδική, θα βρει νυχτερινά κέντρα που αντεπεξέρχονται σε κάθε προτίμηση. Υπάρχουν club με ελληνική και ξένη μουσική καθώς και beach bar, με ξέφρενους ρυθμούς κάτω από τη σκέπη των αστεριών.

Στο Νέο Μαρμαρά ο επισκέπτης μπορεί να βρει τράπεζες με μηχανήματα ΑΤΜ για άμεσες συναλλαγές, καρτοτηλέφωνα, αστυνομικό τμημα, ιατρεία, φαρμακεία, Internet Cafe και ταχυδρομείο.